vrijdag 21 november 2014

Lincherie integreert bodyscan in passpiegel

De Nederlandse lingerieketen Lincherie lanceert een 3D-meettechnologie die is geïntegreerd in de spiegel van een paskamer in hun filiaal\ aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Hiermee kunnen vrouwen hun exacte beha-maat laten aflezen.

Het bedrijf bedacht de methode nadat uit onderzoek bleek dat ruim 70 procent van de vrouwen de verkeerde beha-maat draagt.
In de digitale spiegel is een bodyscanner op volledig onzichtbare wijze geïntegreerd. De scanner maakt in minder dan een minuut 140 metingen van het bovenlichaam, waarna een accurate bepaling van de beha-maat wordt gegeven, zo meldt het bedrijf donderdag.

Als voordeel noemt de keten dat er tijdens de opmeting geen direct contact is tussen de klant en het winkelpersoneel, wat voor veel klanten als zeer persoonlijk wordt ervaren.
Naast exacte maten geeft de spiegel ook informatie over de lingeriecollecties van verschillende merken en welke modellen op voorraad zijn in de winkel. Ook kan de bezoeker foto's maken met de spiegel, om verschillende beha's met elkaar te vergelijken.
Het label benadrukt dat er nooit foto’s worden opgeslagen. De Shape-ID bewaart alleen op verzoek van de klant de meetgegevens, om een eventueel volgend bezoek te vergemakkelijken.
Manager Suzanne Hagen: "Vrouwen zijn vaak gefrustreerd en verlegen omdat ze geen lingerie kunnen vinden die hen perfect past. Als ze een paar minuten de tijd nemen om zich te laten opmeten door onze spiegel, wordt het gericht winkelen een stuk makkelijker."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten