donderdag 20 november 2014

Waar is mijn koffer?

Iedereen die weleens met het vliegtuig reist vraagt zich wel eens af waar zijn koffer is geblreven, nadat je hem hebt ingecheckt. Hopelijk zie je hem op je eindbestemming weer terug op de bagageband. Air France en KLM testen een systeem met eTags en eTrack, waarmee je je koffer niet uit het oog verliest en je niet onnodig staat te wachten voor inchecken en de bagageband.


De eTag is een elektronisch eTag begagelabel dat de reiziger zelf aan de koffer bevestigd. De reiziger checkt thuis in. Vluchtinformatie wordt via bluetooth naar de eTag gestuurd, zodat de juiste barcode verschijnt voor bagageafhandeling door het grondpersoneel.

In je koffer zit een eTrack. Die staat in verbinding met je telefoon. Zodra je koffer meer dan 100m van je vandaan is krijg je een melding, bijvoorbeeld als iemand er met je koffer vandoor gaat.

Dankzij de eTag hoef je niet meer in de rij te staan om in te checken. Je kunt je bagage die is voorzien van dit systeem direct inchecken bij een drop-off point. Op je smartphone kun je zien waar je koffer zich bevindt. De eTag gaat uit op het moment dat de reis begint, omdat elektronische apparaten uit moeten staan op het moment dat de deuren van het vliegtuig sluiten. Ze gaan weer aan op het moment dat het vliegtuig is geland. Je krijgt dan een bericht op je smartphone.

De eTrack stuurt een signaal naar je smartphone zodra de koffer op de bagageband komt. Zodoende hoef je niet onnodig te wachten.

De technologie is in eerste instantie alleen voor Flying Blue deelnemers. Andere reizigers kunnen naar verwachting in 2015 zelf het systeem aanschaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten